loading...

Тайните общества са мишена на интерес и догадки от много хора през историята, предимно заради мистицизмът и секретността, която ги обгръща. Много от нас ги мислят за злокобни, не само защото не знаем какво се случва на срещите им, но и за легендарните им ритуали. Едно нещо знаем със сигурност, членовете на тези общества са едни от най-могъщите хора на планетата. Аз съм Слави и днес ще ви представя ТОП 10 тайни общества.

Това е една тема, която много от вас пожелаваха в коментарите на предишните ни епизоди. За това реших да я направя и да ви разкажа за топ 10 мистериозни тайни общества на земята. Повечето сте ги чували със сигурност, но има и някои, които дори не подозирате, че съществуват. За това се наричат тайни общества.

Доста рових из нета, за да намеря информацията, която ще ви представя в днешното топ 10 тайни общества. Има много спекулации и фалшива информация, за това ми трябваше малко повече време за да направя този епизод. Знаете, че аз ценя качеството и за това днес The Clashers ви представят топ 10, а не топ 15.

Едно от най-интересните тайни общества е групата Билдерберг, която се състои от много богати хора, политици и бизнесмени. Говорите, че билдербергите управляват голяма част от света. Има едно много модерно тайно общество особено в Холивуд и името му е Ордо Темпли Ориентис. Ритуалите им са доста интересни и странни, защото включват извикване на древни египетски богове и сатаната. Едно от най-силните мистериозни тайни общества в Америка са Череп и Кости. Доста влиятелни политици и президенти са членове и има обет за пълно мълчание. Стигаме до едно от най-спекулираните загадъчни тайни общества и това са илюминатите. Илюминатите са просветени хора, които се са подвластни на църквата и за това биват гонени. Илюминатите се състоят от учени и креативни личности, които искат да развиват света в атеистична насока. Масоните са друго голямо име в света на тайните общества. Те са и едно от най-старите такива и си имат собствена йерархия, като най-високата е 33-та степен. Рицарите тамплиери на своя страна няма общо с военната групировка от 12 век, но използват това име за тайното си общество. Едно много мистериозно и странно секретно общество е розикруцианум. Те са най-активни през 17-ти век, който е известен сред учените като розикруцианско просвещение. Орденът на Сион е едно изклчяително странно тайно общество, тъй като то има цел да разобличи църквата. Опус Деи на негова страна се опитва да прави точно обратното – да защитава църквата. Величествената дванайска е тайно общество, което оперира в съвсем друга насока – извънземни и НЛО-та.

(Visited 73 times, 1 visits today)

Още клипчета:

Втори живот за старото CD от вашия компютър! Колко ли такива сте изхвърлили?
Една страхотна рампа за инвалиди, която позволява тяхното качване и слизане в кабината на камион!
Ето кои са 10-те части на тялото, които са ненужни! Вижте какво се е случило с нас по време на еволю...
Братушките отново изтрещяват! Стиска ли ви да пробвате нещо подобно?
Страхотна идея, ето как да си направите един спрей, които можете да използвате отново и отново!
Европейски шампионат по крадене на велосипеди... вижте къде най-бързо ще изчезне вашето колело!
Автомивка в САЩ! Вижте как се мият коли при тях за 12$! Има ли разлика от БГ?
Виждали ли сте бас в автомобил, който да го тресе до такава степен, че чак да се огъват джантите?
Страхотна демонстрация на умения с джет! Вижте какво може този човек!
Респект! Малките риби успяха да спасят майка си! Така се прави!
Така се правят изпускателните системи! Вижте какво се случва в завода!
Руснак твърди, че е изобретил вечен двигател! Възможно ли е това?
Ето на това му се казва да имаш истински ЖЕЛЕЗНИ нерви... вие бихте ли издържали?
7-те най-яки джобни мулти инструменти, които можете да си купите! Вижте кои са те и какво можете да ...
0 Коментара