loading...

Тайните общества са мишена на интерес и догадки от много хора през историята, предимно заради мистицизмът и секретността, която ги обгръща. Много от нас ги мислят за злокобни, не само защото не знаем какво се случва на срещите им, но и за легендарните им ритуали. Едно нещо знаем със сигурност, членовете на тези общества са едни от най-могъщите хора на планетата. Аз съм Слави и днес ще ви представя ТОП 10 тайни общества.

Това е една тема, която много от вас пожелаваха в коментарите на предишните ни епизоди. За това реших да я направя и да ви разкажа за топ 10 мистериозни тайни общества на земята. Повечето сте ги чували със сигурност, но има и някои, които дори не подозирате, че съществуват. За това се наричат тайни общества.

Доста рових из нета, за да намеря информацията, която ще ви представя в днешното топ 10 тайни общества. Има много спекулации и фалшива информация, за това ми трябваше малко повече време за да направя този епизод. Знаете, че аз ценя качеството и за това днес The Clashers ви представят топ 10, а не топ 15.

Едно от най-интересните тайни общества е групата Билдерберг, която се състои от много богати хора, политици и бизнесмени. Говорите, че билдербергите управляват голяма част от света. Има едно много модерно тайно общество особено в Холивуд и името му е Ордо Темпли Ориентис. Ритуалите им са доста интересни и странни, защото включват извикване на древни египетски богове и сатаната. Едно от най-силните мистериозни тайни общества в Америка са Череп и Кости. Доста влиятелни политици и президенти са членове и има обет за пълно мълчание. Стигаме до едно от най-спекулираните загадъчни тайни общества и това са илюминатите. Илюминатите са просветени хора, които се са подвластни на църквата и за това биват гонени. Илюминатите се състоят от учени и креативни личности, които искат да развиват света в атеистична насока. Масоните са друго голямо име в света на тайните общества. Те са и едно от най-старите такива и си имат собствена йерархия, като най-високата е 33-та степен. Рицарите тамплиери на своя страна няма общо с военната групировка от 12 век, но използват това име за тайното си общество. Едно много мистериозно и странно секретно общество е розикруцианум. Те са най-активни през 17-ти век, който е известен сред учените като розикруцианско просвещение. Орденът на Сион е едно изклчяително странно тайно общество, тъй като то има цел да разобличи църквата. Опус Деи на негова страна се опитва да прави точно обратното – да защитава църквата. Величествената дванайска е тайно общество, което оперира в съвсем друга насока – извънземни и НЛО-та.

(Visited 74 times, 1 visits today)

Още клипчета:

4 места от където можете да си набавите магнити, които да използвате за вашите експерименти!
Нещата, които правят живота ни по-лесен! Ето какво трябва да имате, ако ще цепите дърва скоро!
Ето как да си направите фойерверки или бомба, която да се задейства с електрически заряд!
20 уникални приложения на... кламерите! Само гледайте, ще останете наистина изненадани!
Още 5 страхотни хитринки, които е добре да знаете! Със сигурност ще ви харесат!
Шок! Вижте 10 случая на малоумни родители, които заслужават сериозно наказание!
10 невероятни неща, които всеки от вас ще поиска да има, след като ги види!
Едно страхотно изборетение, седиш си в люлеещия се стол, а той плете шапка! 🙂
Ето как да се избавите завинаги от досадните комари! Запомнете това!
Рай в двора! Вижте как тези хора създадоха истинско натурално басейнче в двора си!
6 страхотни трика за ножове, които работят безотказно винаги! Гледайте!
Искате да имате модерен и красив диван, но не можете да си го позволите? Направете си го!
5 зловещи ИСТИНСКИ записа, от които ще настръхнете!
Само така! Поредната яка гавра с крадци на телефони... уж телефон, а всъщност електрошок!
0 Коментара